Loading Laddar...
 
panorama_4.jpg

Ett klimatsmart körkort


Vad kan vi göra för miljön?

 

Vi har gjort valet att satsa ytterliggare ett steg på framtiden
och miljön när det kommer till automatbil på vår trafikskola.
Hos oos kan du nämligen ta ett klimatsmartare autmatkörkort
i vår rena elbil!

 

Det blir mer och mer vanligt idag med elever som väljer att ta körkort på automat direkt från start. Rent generellt kan man påstå att det oftast går lite fortare än att ta ett körkort på automatväxlad bil - av den anledningen att du som elev
kommer att få "hoppa över" växlingsmomenten eftersom de inte ingår i utbildningen då du kör automat. Skulle du ändå önska få köra manuellt växlad bil vid ett senare tillfälle kan du när som helst genomföra ett nytt förarprov för manuellt körkort. Du behöver inte göra någon ny halkbana, risketta eller teoriprov, då dessa gäller även vid uppkörning för manuellt växlad bil.

Vi har valt att satsa på Golf, bilen som förändrade bilvärlden genom att skapa en helt ny klass som sedan vuxit till en stor del av den totala bilmarknaden och nu finns den även som elbil. Volkswagen E-Golf ser ut precis som en vanlig Golf, den är lika säker som en vanlig Golf och den är lika komfortabel. E-Golf har alla komfortfördelar som vanliga Golf men när du aktiverar drivsystemet, gasar och åker iväg – utan ett ljud - tycker vi att även den miljömässiga förtjänsten förstärker komforten. Naturligtvis bjuder E-Golf på körglädje och tar sig fram precis lika skönt och smidigt på både landsväg och i stadstrafik.

Volkswagen E-Golf är en smart bil som faktiskt inte förbrukar en enda droppe fossilt bränsle eller släpper ut några avgaser där den lokalt befinner sig. Du laddar den i vilket eluttag som helst med 230 volt, som det finns betydligt fler av än bensinmackar. Elbilar kräver dessutom mindre service och underhåll än traditionella bilar. Och så kul den är! Du har fullt vridmoment, så fort du nuddar gaspedalen. E-Golf accelererar omedelbart, steglöst och tyst. Toppfarten ligger på 140 km/h och du har således inga problem att hänga med i den svenska trafikrytmen. 

Tänk på miljön du med, ta ett modernt & miljösmart körkort med oss!